Η θεραπεία του Αυτοθεραπευτή – T2therapy, βασίζεται στην ικανότητα του εγκεφάλου να δημιουργεί ισχυρό ενεργειακό πεδίο προστασίας. Ο χρόνος εκπαίδευσης σου εξαρτάται από την ικανότητα σου να ηρεμείς τον νου και να δημιουργείς νοητικές εικόνες. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να βάλεις τα ακουστικά, να πατήσεις τα πέλματα των ποδιών σου σε κάτι σταθερό και να ακολουθήσεις την φωνή μου. 

Ενεργειακός πόλεμος διαρκείας 

Η νίκη επί των τοξικών δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση ειδικά όταν σε γνωρίζουν από παιδί ή σε έχουν γεννήσει (Γονείς και συγγενείς). Η νίκη επί των τοξικών δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση ειδικά για εκείνους που επιλέγεις να έχεις στην ζωή σου, επειδή πιστεύεις πως σε αγαπούν, σου προσφέρουν στοργή, προσοχή, συμπόνια, αγάπη, προστασία ( Φίλοι, σύντροφοι, συνεργάτες )

Θα πρέπει να συνειδητοποιήσεις πως εάν θέλεις να νικήσεις έναν τοξικό θα πρέπει να συνειδητοποιήσεις πως πρόκειται για έναν ενεργειακό, νοητικό και συναισθηματικό πόλεμο μεγάλης διάρκειας. Χρησιμοποίησε τις μέχρι τώρα ήττες σου για να γίνεις καλύτερος. Μάθε από τα λάθη σου.

Άσκηση Ποια είναι τα μέχρι τώρα λάθη που έκανες στην διαχείριση του τοξικού? Με ποιο τρόπο σε χειραγωγεί? Πως καταφέρνει στο τέλος να σου επιβάλλεται? Πως καταφέρνει στο τέλος να σε γεμίζει ενοχές και θυμό? Ποια είναι τα λάθη που κάνεις και χάνεις στις μάχες?

Στροφή προς τα μέσα

Το λάθος που κάνουν οι περισσότεροι και ίσως το κάνεις και εσύ είναι να ασχολείσαι με τον τοξικό. Ξεκίνα να ασχολείσαι και τα τοξικά συναισθήματα που σου ενεργοποιεί και με την παρελθοντική εμπειρία που τα δημιούργησε. Πρέπει να συνειδητοποιήσεις πως ο τοξικός δεν δημιουργεί τα συναισθήματα που νιώθεις, εκτός και εάν είναι η μητέρα ή ο πατέρας σου. Βρίσκονται μέσα σου. Τα ενεργοποιεί.

Αυτογνωσία, αυτοδιαχείριση, στρατηγική.

Πρέπει να συνειδητοποιήσεις πως η νίκη επί των τοξικών βασίζεται στην αυτογνωσία, στην αυτοδιαχείριση και στην επιλογή σωστής στρατηγικής. Δεν μπορείς να ακολουθήσεις μια νικηφόρα στρατηγική εάν δεν μπορείς να την διαχειριστείς τις ενοχές, τον φόβο, την μοναξιά. Με αυτογνωσία και αυτοθεραπεία θα καταφέρεις να διαχειριστείς αυτά τα συναισθήματα και να πετύχεις τον στόχο σου.

Άσκηση  Όσο πιο ξεκάθαρος είναι ο στόχος σου τόσο πιο εύκολο θα βρεις τρόπους να τον πετύχεις. Ρώτησε τον εαυτό σου, ρώτησε τα εσωτερικά σου κομμάτια  (* 5 διαλογισμός- Εσωτερική συζήτηση) ώστε να έχεις μια πολύ συγκεκριμένη απάντηση για κάθε τοξικό ξεχωριστά. Δεν μπορείς να αντιμετωπίζεις όλους τους τοξικούς με τον ίδιο τρόπο, με την ίδια στρατηγική. Η νίκη πρέπει να είναι διαφορετική για κάθε τοξικό γιατί κάθε τοξικός σου ενεργοποιεί διαφορετικό εσωτερικό κομμάτι. Ξεκαθάρισε μέσα σου τι σημαίνει για εσένα ‘’ Νίκη επί του τοξικού ‘’.

Ψάχνεις μια νίκη που δεν είχες στην παιδική ή στην εφηβική σου ηλικία. Οι προσδοκίες είναι παγίδες.

  • Παγίδα-προσδοκία  Προσδοκείς πως ο τοξικός θα παραδεχτεί τα λάθη του.
  • Παγίδα-προσδοκία Προσδοκείς να βρεις το δίκιο σου.
  • Παγίδα-προσδοκία  Προσδοκείς πως ο τοξικός θα μπει στην θέση σου, θα αποκτήσει εν συναίσθηση και θα καταλάβει τον τρόπο που λειτούργησες ώστε να κατανοήσει την συμπεριφορά σου.
  • Παγίδα- προσδοκία Προσδοκείς πως ο τοξικός  γονιός, συγγενής, φίλος ή σύζυγος θα αλλάξει με έναν μαγικό τρόπο θα μεταμορφωθεί σε ιδανικό γονιό, σε ιδανικό σύντροφο, ιδανικό φίλο, σε ιδανικό αδελφό, σε ιδανικό σύζυγο.
  • Παγίδα-προσδοκία Ελπίζεις να σταματήσεις να νιώθεις. Προσπαθείς από ευαίσθητη να γίνεις αναίσθητη. Αυτή είναι μια πολύ μεγάλη παγίδα που δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί ποτέ. Όσο προσπαθείς να την υλοποιήσεις τόσο πιο ανέφικτη γίνεται. Αρχικός στόχο σου να είναι η διαχείριση των τοξικών συναισθημάτων. Όταν έχεις κατακτήσει αυτόν τον στόχο τότε θα μπορείς να κατακτήσεις τον επόμενο στόχο που είναι η ‘’αναισθησία’’ ή συναισθηματική μόνωση.
  • Παγίδα-προσδοκία Προσδοκείς πως ο περίγυρος, οι κοινοί γνωστοί, θα καταλάβουν το δίκιο σου και θα υποστηρίξουν την θέση σου. Οι τοξικοί με την ευγενική, χαρούμενη, τρυφερή και στοργική  συμπεριφοράς τους, παρασύρουν τον περίγυρο στα συμπεράσματα που εκείνοι θέλουν. Με την καλή συμπεριφορά τους ελέγχουν τον περίγυρο και τον στρέφουν εναντίον σου. Μην προσδοκείς να σε καταλάβει ο περίγυρος σου.