Ανακάλυψε τον τρόπο να αυτοθεραπεύεσαι

Ανακάλυψε τον τρόπο να αυτοθεραπεύεσαι

 Ο ιδρυτής της μιας οργάνωσης, δίδασκε την αθανασία του σώματος. Μάλιστα υπήρχε βιβλίο θαυμάτων όπου εκεί καταγράφονταν όλα τα θαύματα που είχε ο ίδιος κάνει και θαύματα που είχαν βιώσει άτομα του σωματίου. 

Ήρθε λοιπόν η στιγμή που κανείς δεν περίμενε! Πέθανε ο ιδρυτής! Σοκ! Μάλιστα λεγόταν πως ήταν μετεμψύχωση του προφήτη Ηλία. Σοκ! Πέθανε ο πνευματικός ηγέτης που δίδασκε την αθανασία του σώματος. Το σώμα του τώρα είναι κρύο και ακίνητο, είναι νεκρό.

Άρχισαν οι εσωτερικές ζυμώσεις εξουσίας. Εμφανίστηκαν επίδοξοι πνευματική αρχηγοί και η οργάνωση χωρίστηκε στα δύο. Δημιουργήθηκαν δύο καινούργιες οργανώσεις με ακριβώς τα ίδια πιστεύω. Πίστη στην σωματική αθανασία.

Ενώ ο ιδρυτής είχε πεθάνει, οι πνευματικοί οπαδοί συνέχιζαν να πιστεύουν στην αθανασία του σώματος. 

Οι καινούργιοι πνευματικοί ηγέτες δημιούργησαν ευφάνταστες δικαιολογίες, αληθοφανή ψέματα και εκλογικεύσεις βασισμένες στην πίστη και συνέχιζαν να καθοδηγούν τα τυφλά ‘’πνευματικά αδέλφια’’ και πάλι στον σωστό, τον ένα και μοναδικό, τον θεόσταλτο δρόμο της αληθινής πίστης.

Είναι συγκλονιστικός ο τρόπος που το μυαλό βρίσκει τρόπους να πιστεύει σε κάτι που δεν υπάρχει. Να πιστεύει σε αυτό που το βολεύει να πιστέψει. Είναι συγκλονιστικός ο τρόπος που βρίσκει το μυαλό να εκλογικεύει και να μεταφράζει την πραγματικότητα όπως εκείνο το βολεύει για να μην νιώσει άγχος και ματαιότητα. Είναι συγκλονιστικός ο τρόπος που το μυαλό βρίσκει τρόπους να θεραπεύσει τις πληγές της ψυχής και του σώματος.

Ένας  δήμιος ναζί που θανάτωνε Εβραίους στους φούρνους του Άουσβιτς, έγραψε ‘’ Ενώ οι Εβραίοι γνώριζαν πως περίμεναν στην σειρά για να μπουν στο φούρνο, πολλοί από εκείνους πίστευαν πως κάτι θα συμβεί και θα σωθούν’’.

Είναι καταπληκτικός ο τρόπος που συμπεριφέρεται το μυαλό να δημιουργεί ελπίδα! Δημιουργεί θεραπεία! Δημιουργεί αυτοθεραπεία!

Μην βλέπεις με στραβό μάτι εκείνους που πιστεύουν σε κάτι που εσύ δεν μπορείς να πιστέψεις. Εκείνοι βρίσκονται σε πλεονεκτική θέση. Εσύ θα πνιγείς στην σκληρή πραγματικότητα.

Το φαινόμενο placebo (πλασέμπο) μπορεί να σώσει την ζωή κάποιου. Μπορεί να σώσει την δική σου ζωή από άγχος και τοξικά συναισθήματα, τις κακοτυχίες, την μοναξιά, τις λάθος επιλογές, τον φόβο θανάτου.

  • Φαινόμενο placebo

Φαινόμενο placebo ονομάζεται το φαινόμενο κατά το οποίο ένας ασθενής παρουσιάζει βελτίωση ενώ λαμβάνει ένα εικονικό φάρμακο, δηλαδή μια ουσία χωρίς πραγματική δράση για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει. Πρόκειται δηλαδή για φαινόμενο αυθυποβολής, κατά το οποίο, ο ασθενής εξαιτίας της πεποίθησης πως θα τον θεραπεύσει  παρουσιάζει βελτίωση. Το φαινόμενο placebo έχει επιτυχία περίπου 30%. Δηλαδή οι 3 στους 10, οι 30 στους 100 και οι 300 στους 1000…θεραπεύουνται!

  • Αυθυποβολή

Αυθυποβολή είναι να υποβάλλει κάποιος στον εαυτό του μια σκέψη και αυτή να επιδρά θετικά ή αρνητικά στο νοητικό και στο συναισθηματικό του σώμα, με μόνιμα ή παροδικά αποτελέσματα.

Εάν θέλεις να θεραπευτείς ή να αλλάξεις τον εαυτό σου, προτείνω να αρχίσεις να ψάχνεις το δικό σου μοναδικό τρόπο να αυθυποβάλεσαι. Ανακάλυψε το δικό σου μοναδικό  placebo χάπι που έχεις ανάγκη. Ψάξε να βρεις τρόπο να αυθυποβάλλεσαι. Μην αφήνεις κανέναν να κάνει την δουλειά για εσένα! Γίνε θεραπευτής του εαυτού σου! Γίνε Αυτοθεραπευτής!

Ο Αυτοθεραπευτής