Δεν στέλνουν όλοι θετική ενέργεια

Δεν στέλνουν όλοι θετική ενέργεια

Ένας καρκινοπαθής, ένας εθισμένος στο αλκοόλ ή ένας καταθλιπτικός παχύσαρκος, πόση θετική ενέργεια μπορεί να στείλει? Πόσο υγιές είναι το συναισθηματικό του σώμα ώστε να παράξει θετική ενέργεια για να μπορεί να την στείλει?

Πρέπει να χρησιμοποιούν σωστά την ενέργεια τους για τον εαυτό τους και μετά να μπαίνουν στην διαδικασία να στέλνουν θετική ενέργεια σε άλλους. Εάν κάποιος σωματικά ή συναισθηματικά ναυαγισμένο άτομο σου πει ‘’ Σου στέλνω την θετική μου ενέργεια’’ απάντησε ‘’ Ευχαριστώ δεν θα πάρω’’.

Πόσες φορές έχεις διαλογιστεί δίπλα σε ανθρώπους με ναυαγισμένο τον εσωτερικό τους κόσμο και τελικά αυτό που εισέπραξες σε έκανε να νιώσεις άβολα ή περίεργα? Η ενέργεια δεν παράγεται μόνο από την συνειδητή σκέψη αλλά κυρίως από την ασυνείδητη σκέψη.

Οι άνθρωποι που έχουν καλή σωματική υγεία δεν σημαίνει πως έχουν καλή ψυχοσυναισθηματική υγεία.  Τα άλυτα ψυχολογικά προβλήματα δεν τους επιτρέπουν να παράξουν και να στείλουν θετική ενέργεια. Η πρόθεση τους μπορεί να είναι καλή αλλά το αποτέλεσμα είναι να στέλνουν κακή, περίεργη και μπερδεμένη ενέργεια.

Αυτό μπορείς εύκολα να το καταλάβεις εάν φέρεις στο μυαλό σου ένα καλό και ένα κακό μάγο από κάποια ταινία του Χόλυγουντ. Ο κακός μάγος δεν μπορεί να κάνει καλό και ο καλός μάγος δεν μπορεί να κάνει κακό. Ακριβώς το ίδιο ισχύει με την ενέργεια. Η καλή ενέργεια εκπορεύεται από τον καλό άνθρωπο και η κακή ενέργεια από τον κακό.

Αυτός που βρίσκεται σε εσωτερική σύγκρουση δεν μπορεί να στείλει την ίδια ποιότητα θετικής ενέργειας με εκείνον που δεν έχει εσωτερικές συγκρούσεις και βιώνει αρμονία και ισορροπία.

Ακόμα και η ενέργεια της αγάπης που δείχνει η μητέρα προς το παιδί της δεν είναι ίδια για όλες τις μητέρες. Υπάρχουν μητέρες με υψηλή δόνηση αγάπης και τρυφερότητας και μητέρες με χαμηλή δόνηση, θυμό, εκδίκηση και εγωκεντρισμό.  Υπάρχουν παιδιά που νιώθουν πιο άνετα με ανθρώπους εκτός της μαμάς και αυτό τις εξοργίζει. Νιώθουν πιο άνετα με την γιαγιά, την θεία ή την φίλη της μαμάς γιατί ασυνείδητα αποκωδικοποιούν τις ενέργειες.

Οι γονείς με χαμηλής ποιότητας ενέργειας προσπαθούν να πείσουν το παιδί τους πως κανείς άλλος δεν τα αγαπά περισσότερο από τους ίδιους. Το παιδί για να μειώσει το άγχος του, πιστεύει αυτό που του λένε οι γονείς και προσπαθεί να νιώσει την αγάπη τους. Σταματά να αποκωδικοποιεί τις ποιότητες ενέργειας που εκπέμπουν οι άλλοι άνθρωποι και ορίζει ως μέγιστη τιμή αγάπης, ως υψηλότερη δόνηση,  την δόνηση της μητέρας και του πατέρα.

Αυτός ο άνθρωπος με το άσχημο παρελθόν προσπαθεί να βιώσει την αγάπη μέσα από ακρότητες, εθισμούς ή διάφορες πρακτικές ευτυχίας είτε θρησκευτικές είτε πνευματικότητας. Η αγάπη που βιώνει δεν θα είναι ποτέ περισσότερη από την αγάπη της μανούλας και του πατερούλη. Ο διαλογισμός του θα είναι πάντα χαμηλής δόνησης και θα επηρεάζει αρνητικά τους ανθρώπους γύρω του χωρίς ποτέ να το συνειδητοποιεί.

Φυσικά ένα μικρό ποσοστό αυτών των ανθρώπων, γίνονται θεραπευτές. Κατάφεραν να ξεπεράσουν την χαμηλή δόνηση των γονιών τους και να φτάσουν σε υψηλότερα επίπεδα δόνησης και αγάπης. Όταν βρεθείς μαζί τους αμέσως νιώθεις την διαφορά στην ενέργεια και  διάθεση σου.