Φόβος για το αντίθετο φύλο

Φόβος για το αντίθετο φύλο

Από πού  να προέρχεται άραγε ο φόβος για το αντίθετο φύλο? 

Όταν ήσουν μικρούλα, η μανούλα παρουσίαζε τον πατερούλη σαν μπαμπούλα. Σαν ένα κακό και βλοσυρό άνθρωπο που το μόνο που έκανε ήταν να φωνάζει, να μαλώνει και να τιμωρεί. Ο αγαπημένος σου γονιός ήταν η μανούλα. Μόνο μαζί της μπορούσες να νιώσεις άνετα, να επικοινωνήσεις, να πεις τα μυστικά σου, να ζητήσεις την συμβουλή της, να πεις αστεία. Το ίδιο μοτίβο συνέχισε να υπάρχει και στην εφηβεία. Με τις φίλες σου ένιωθες υπέροχα και άνετα…αρκεί να μην υπήρχε αγόρι στην παρέα. Όταν υπήρχε αγόρι ένιωθες εξαιρετικά άβολα και σε πλημύριζε ένας ανεξήγητος φόβο. Κατάπινες την γλώσσα σου. Τώρα που μεγάλωσες και έκανες την δική σου οικογένεια δεν νιώθεις άνετα με τον άντρα σου , δεν συζητάς το προβλήματά σου, νιώθεις άβολα και αποκομμένη από την προστασία  και την στοργή του.

Έχεις πολύ στενές σχέσεις με τις γυναικοπαρέες και την κολλητή σου φίλη. Προσεύχεσαι να γίνει ένα θαύμα να αλλάξει ο χαρακτήρας του συζύγου και να μεταμορφωθεί σε έναν καλό, γλυκό, στοργικό, επικοινωνιακό άνθρωπος που θα σε κάνει να κουρνιάσεις κάτω από τις προστατευτικές φτερούγες του.

Όσο και εάν προσεύχεσαι δεν θα γίνει ποτέ! Δεν θα γίνει ποτέ αυτό το θαύμα γιατί δεν έγινε στην παιδική σου ηλικία! Γνώρισες μόνο τις προστατευτικές φτερούγες της μητέρας. Η μητέρα ήταν εκεί για να διακόψει την σχέση σου με τον πατέρα… και την σχέση με τον άντρα σου…την σχέση με όλους τους άντρες του κόσμου!

Η κόρη σου ακολουθεί τα χνάρια σου. Απομακρύνεται από τον μπαμπούλα  πατέρα. Φρόντισε να αλλάξεις αυτό το μοτίβο. Είναι για το δικό σου καλό και το καλό του παιδιού σου.

Ακριβώς το ίδιο μοτίβο φόβου συμβαίνει και με τους άντρες. Όταν ήσουν μικρούλης, οι σχέσεις με τον πατέρα ήταν πολύ καλές. Ένιωθες άνετα στην αγκαλιά του, έλεγες τα προβλήματα σου, ένιωθες  στήριξη και προστασία. Έπαιζες μαζί του, ένιωθες να είναι ο φύλακας άγγελος σου.  Η μανούλα ήταν εκείνη που συνεχώς σε μάλωνε, σου φώναζε, σε τιμωρούσε. Ο πατερούλης ήταν εκείνος που κατηγορούσε την μανούλα πως είναι νευρική, υπερβολική, περίεργη και δεν σε αγαπά όσο ο ίδιος. Ο πατερούλης σου έδινε άφεση αμαρτιών για τα πάντα, δεν σε μάλωσε ποτέ, δεν σε τιμώρησε ποτέ, δεν σε έκανε να νιώσεις άσχημα ποτέ.

Σαν έφηβος ένιωθες υπέροχα με τις αντροπαρέες και τους κολλητούς φίλους αρκεί να μην υπήρχε γυναικεία παρουσία. Όταν υπήρχε γυναίκα στην παρέα κατάπινες την γλώσσα σου και ένιωθες έναν ανεξήγητο φόβο. Ένιωθες πως ότι κάνεις είναι λάθος.

Τώρα που έχεις δημιουργήσει την δική σου οικογένεια νιώθεις αποκομμένος από την γυναίκα σου, νιώθεις πως είναι νευρική και περίεργη και συνεχώς σε κρίνει, σε μαλώνει, σε τιμωρεί. Αναζητάς πάση θυσία την συντροφιά των φίλων γιατί μόνο εκεί μπορείς να νιώσεις ελευθερία και χαρά.

Το ίδιο νιώθει και το παιδί σου. Γκρινιάζει συνεχώς στην μητέρα του ενώ όταν βρίσκεται μαζί σου, το παιδί είναι ήρεμο και χαρούμενο. Φρόντισε να αλλάξεις αυτό το μοτίβο. Είναι για το δικό σου καλό και το καλό του παιδιού σου.