Η αυτοθεραπεία είναι επιλογή

Η αυτοθεραπεία είναι επιλογή

Αυτοθεραπεία δεν είναι να ακολουθείς σαν πιστός στρατιώτης έναν πνευματικό μέντορα, έναν πνευματικό δρόμο, μια φιλοσοφία, μια ιδεολογία, μια θρησκεία, έναν αρχηγό, μια ιδέα.

Αυτοθεραπεία είναι να ακολουθείς τον εσωτερικό σου δάσκαλο που κάθε φορά θα σε οδηγεί να επιλέξεις αυτό που χρειάζεσαι για να βιώσεις την εμπειρία και να πάρεις την πληροφορία που έχεις ανάγκη για να θεραπευτείς.

Η αυτοθεραπεία βρίσκεται παντού και πρέπει να την βιώνεις. Η αυτοθεραπεία είναι εμπειρία. Εσύ απλά πρέπει να επιλέξεις να την βιώσεις.

Δεν μπορεί να υπάρξει αυτοθεραπεία εάν έχεις αποφασίσει να είσαι  σκληρός σαν ατσάλι και αμετακίνητος σαν βουνό  από τις απόψεις και τα πιστεύω σου. Ότι δεν κινείται, ότι δεν προσαρμόζεται μουχλιάζει, σαπίζει, πεθαίνει. Ίσως αρρωσταίνεις, σαπίζεις, μουχλιάζεις, πεθαίνεις από την σκληρότητα και την αδιαλλαξία σου. 

Σου είπαν πως είναι δύναμη να λες ” Εγώ δεν θα αλλάξω ποτέ για κανέναν”. Εγώ σου λέω πως είναι αδυναμία να επιμένεις να μην αλλάζεις. 

Αυτοθεραπεία θα βιώσεις όταν θα μπορείς συνειδητά  να επιλέγεις να παραμένεις σκληρός σαν ατσάλι ή μαλακός σαν νερό.

Αυτοθεραπεία θα βιώσεις όταν θα μπορείς να είσαι και τα δύο, σκληρός και μαλακός. Τότε είσαι δυνατός γιατί τότε προσαρμόζεσαι και η επιλογή είναι συνειδητή και απόλυτα δική σου.

Η αυτοθεραπεία είναι  επιλογή

Κάποιοι θα επιλέξουν να δουν τον πόλεμο σαν νίκη του κακού. Κάποιοι θα επιλέξουν να δουν τον πόλεμο σαν σχέδιο του θεού. Κάποιοι θα επιλέξουν να χαρούν και να νιώσουν ευγνωμοσύνη για το νέο καινούργιο κόσμο. Κάποιοι θα επιλέξουν να λυπηθούν και να θυμώσουν με τον καινούργιο κόσμο. Κάποιοι θα επιλέξουν να χαθούν σε ένα όνειρο για να κρυφτούν από την πραγματικότητα. Κάποιοι θα επιλέξουν να σταματήσουν να ονειρεύονται και να τους καταπιεί η ‘’σκληρή αλήθεια της πραγματικότητας’’.

Ο Αυτοθεραπευτής κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε λεπτό συζητά με το εσωτερικό δάσκαλο για τις επιλογές του.

Όταν θυμώνει με την πραγματικότητα επιλέγει να κρυφτεί σε ένα όνειρο. Όταν χάνεται μέσα σε ένα όμορφο όνειρο επιλέγει να δει την πραγματικότητα. Όταν πιστεύει στο σχέδιο του θεού προσπαθεί να δει τα σχέδια των ανθρώπων. Όταν βλέπει τα σχέδια των ανθρώπων επιλέγει να βλέπει τα σχέδια του θεού.

Δεν υπάρχει αυτοθεραπεία χωρίς επιλογή. Αυτοθεραπεία είναι συνειδητή βούληση.

Ο Αυτοθεραπευτής