” Καλό παιδί ” δεν σημαίνει να…

” Καλό παιδί ” δεν σημαίνει να…

Να είσαι ”καλό παιδί” δεν σημαίνει να μην έχεις όρια, ανάγκες,  πυγμή,  θέληση.

Να είσαι ‘’καλό παιδί’’ δεν σημαίνει να ανέχεσαι τον κάθε περίεργο, προβληματικό, κομπλεξικό, συναισθηματικά ανάπηρο. Δεν σημαίνει να ανέχεσαι τα τραύματα, τον πόνο, την έλλειψη, τον κομπλεξισμό, τον ναρκισσισμό του κάθε ανώριμου.

Να είσαι ‘’καλό παιδί’’ δεν σημαίνει να ανέχεσαι τις επιθέσεις, τους εκβιασμούς, την μικροψυχία, την κακία, την βλακεία, την νοοτροπία, τις συνήθειες, τις φοβίες, τα ψυχολογικά προβλήματα των άλλων.  Το ‘’καλό παιδί’’ δεν είναι ψυχιατρική κλινική, δεν είναι άσυλο, δεν είναι νοσοκομείο, δεν είναι αφοδευτήριο, δεν είναι κάδος απορριμμάτων.

Να είσαι ‘’καλό παιδί’’ δεν σημαίνει να είσαι το κορόιδο που χρησιμοποιούν και εκμεταλλεύονται εκείνοι που δήθεν σε ‘’αγαπούν’’.

Να είσαι ‘’καλό παιδί’’ δεν σημαίνει να σκύβεις το κεφάλι, να γυρίζεις και το άλλο μάγουλο να δεχτεί ακόμα ένα χαστούκι. Δεν σημαίνει να υποτιμάς τον εαυτό σου για να μην νιώσουν άσχημα οι ανασφαλείς και οι κομπλεξικοί. Δεν σημαίνει να κρύβεις την αλήθεια στο βλέμμα σου για να μην τρομάξουν οι ψεύτες.

Να είσαι ‘’καλό παιδί’’ δεν σημαίνει να μην κρίνεις, να μην έχεις άποψη, να μην υποστηρίζεις την γνώμη σου για να μην παρεξηγηθούν οι ναρκισσιστές, οι χειριστικοί, οι εγωκεντρικοί και εκείνοι με σύνδρομο κατωτερότητας.

Να είσαι ‘’καλό παιδί’’ δεν σημαίνει να είσαι πάντα χαμογελαστός, πάντα  χαρούμενος γελωτοποιός, εξομολόγος, ψυχολόγος, σύμβουλος σχέσεων.

Να είσαι ‘’καλό παιδί’’ δεν σημαίνει να έχεις το σύνδρομο της θετικής σκέψης δηλαδή να σε φτύνουν και εσύ να λες πως βρέχει.