Μα κατά βάθος είναι ψυχούλα…

Μα κατά βάθος είναι ψυχούλα…

Θα σου πω για μια παγίδα που δημιουργείς στον εαυτό σου και μπαίνεις μέσα από μόνη σου χωρίς καν να στο ζητήσει ο τοξικός. Την φτιάχνεις όπως εσύ θέλεις, άνετη, ευρύχωρη, ευήλια και με ωραία θέα. Κυρίως με ωραία θέα! Με θέα προς τον αγόρι. Αυτό το σκληρό αγόρι που σου έκλεψε την καρδιά.

Έχεις την ικανότητα να βλέπεις το φως μέσα στο σκοτάδι, την χαρά μέσα στην λύπη, τα γλυκά συναισθήματα ενός δολοφόνου. Ο κόσμος είναι κακός αλλά παντού υπάρχει κρυμμένη καλοσύνη, μέσα στον κατακλυσμό υπάρχουν ακτίνες φωτός, μέσα στο κακό αγόρι σου κρύβεται ένας άγγελος.

Αυτό που συμβαίνει στο μυαλό σου είναι τόσο όμορφο αλλά και τόσο επικίνδυνο. Δεν έχεις την αίσθηση του φόβου και αυτό σε κάνει χαρούμενη και ταυτόχρονα ευάλωτη σε κάτι σκληρούς τύπους σαν αυτόν που πήγες και έμπλεξες.

Δεν είσαι ο μοναδικός άνθρωπος στον κόσμο που βλέπει μέσα σε έναν σκληρό άνθρωπο ευαισθησίες και καλοσύνη. Δεν είσαι η πρώτη γυναίκα που ερωτεύεται τον Κόναν τον βάρβαρο ούτε ο πρώτος άντρας που ερωτεύεται την γυναίκα αράχνη. Όλοι οι άνθρωποι κάνουν λάθη αλλά εσύ το έχεις τερματίσει. Όσες πίστες και να αλλάξεις πάλι στον ίδιο τύπο ανθρώπου καταλήγεις.

Θέλεις να πιστεύεις πως κατά βάθος, πολύ βάθος, άπειρο βάθος, έχει καρδιά μικρού παιδιού. Είναι ψυχούλα’’. Εν τω μεταξύ ποτέ δεν έχει δείξει καλοσύνη, ευγένεια, συμπόνια, συμπαράσταση, ευαισθησία, σεβασμό, προστασία, ενσυναίσθηση . Μια ζωή φερόταν άσχημα, απότομα , εγωιστικά, εγωκεντρικά, ναρκισσιστικά με έπαρση, επιθετικότητα και βία. Εσύ όμως το βιολί σου. Θέλεις να βλέπεις πως βαθιά, πολύ βαθιά, πάρα πολύ βαθιά μέσα του κρύβει μια τρυφερή καρδιά μαρουλιού. Βαθιά μέσα του είναι τρυφερός σαν τόνος Rio Mare.

Μήπως αυτό που σε ιντριγκάρει είναι ότι θέλεις να μετατρέψεις τον Κόναν τον βάρβαρο σε τόνο Rio Mare τρυφερή καρδιά μαρουλιού? Να μετατρέψεις το λιοντάρι σε πρόβατο, τον καρχαρία σε λαβράκι? Μήπως επειδή ο σκοπός σου είναι η μετατροπή του Κόναν, εσύ βλέπεις την τρυφερή καρδιά μικρού παιδιού χωρίς εκείνη να υπάρχει? Μήπως βλέπεις αυτό που θα ήθελες να δεις χωρίς να υπάρχει? Μήπως δεν υπάρχουν ακτίνες φωτός μέσα στο σκοτάδι αλλά κάνουν πουλάκια τα μάτια σου?

Θυμήσου πόσες φορές στο παρελθόν είπες ‘’ Ήξερα με τι άτομο είχα να κάνω αλλά δεν ήθελα να το παραδεχτώ’’.