Ο εσωτερικός πόνος αντανακλάται στην ζωή και νομίζεις πως η ζωή είναι γεμάτη πόνο

Ο εσωτερικός πόνος αντανακλάται στην ζωή και νομίζεις πως η ζωή είναι γεμάτη πόνο

Γιατί δάσκαλε ο κόσμος βιώνει θλίψη, μοναξιά και άγχος?

Βιώνει θλίψη, μοναξιά και άγχος γιατί δεν γνωρίζει τι συμβαίνει στον εσωτερικό του κόσμο.

Γιατί δεν γνωρίζει τι συμβαίνει στον εσωτερικό του κόσμο?

Δεν γνωρίζει τι συμβαίνει στον εσωτερικό του κόσμο γιατί έχει το βλέμμα στραμμένο στους άλλους. Ο εσωτερικός πόνος αντανακλάται στην ζωή και ο κόσμος πιστεύει πως η ζωή είναι γεμάτη πόνο. Τα εσωτερικά μέρη συγκρούονται μεταξύ τους για να νικήσει το ένα το άλλο. Το ίδιο συμβαίνει και στην ζωή. Έλλειψη σύγκρουσης υπάρχει στο κέντρο της ψυχής, στην πηγή. Έλλειψη σύγκρουσης στον κόσμο θα υπάρξει όταν όλοι φτάσουν στο κέντρο της ψυχής τους, στην πηγή.

Αφού όλοι οι δάσκαλοι λένε τα ίδια πράγματα, μιλούν για αγάπη, γιατί οι άνθρωποι είναι διχασμένοι?

Προσπάθησε να δείξεις σε κάποιον πως ανάμεσα σε δύο δασκάλους, στον δικό σου και τον δικό του, ο δικός σου είναι καλύτερος. Δεν θα το δεχτεί. Δεν θα το δεχτεί όχι γιατί είναι κακός άνθρωπος αλλά γιατί τον καθοδηγούν πληγές αδικίας, πόνου, αδυναμίας και ανασφάλειας.

Οι πληγές της αδικίας τον κάνουν να επιμένει στην άποψη του για να μην νιώσει πως αδικεί τον δάσκαλο και τον εαυτό του. Οι πληγές του πόνου θα τον κάνουν να επιμένει στην άποψη του για να μην νιώσει τον πόνο της ήττας. Οι πληγές της ανασφάλειας θα τον κάνουν να επιμένει στην άποψη του για να μην ηττηθεί ο εγωισμός του. Ο εγωισμός δεν αντέχει να κρίνει τον εαυτό του. Δεν αντέχει να αποφασίσει πως έχει κάνει λάθος επιλογές.

Θα επιμένει πως ο δικός του δάσκαλος είναι καλύτερος όχι γιατί είναι κακός άνθρωπος αλλά γιατί καθοδηγείται από τις πληγές του. Βλέπω να συγκρούονται άνθρωποι που πιστεύουν σε δασκάλους αγάπης γιατί οι δάσκαλοι συγκρούονται μεταξύ τους. Ο κάθε ένας γνωρίζει την μια και μοναδική αλήθεια. Αυτή η μια και μοναδική αλήθεια διαχωρίζει. Κάθε καινούργιος δάσκαλος βασίζεται σε παλαιότερους δασκάλους και έτσι ο παλιός διχασμός γίνεται καινούργιος διχασμός.

Δεν είναι εύκολο να είσαι δάσκαλος εάν δεν έχεις εγωισμό. Πρέπει να γνωρίζεις. Το εγώ νιώθει πως γνωρίζει.  Οι δάσκαλοι δεν έχουν πολλές πιθανότητες να θεραπεύσουν τις πληγές τους επειδή πιστεύουν πως είναι δάσκαλοι.

Δάσκαλε, πως καταφέρνεις να θεραπεύεις τις πληγές τους?

Πριν βγει από μέσα μου η γνώμη για κάποιον φροντίζω πρώτα να κοιτάξω τις πληγές από τις οποίες εκπορεύεται αυτή η γνώμη. Όταν ακούω κάποιον φροντίζω να κοιτάξω την πληγή, μέσα του, από την οποία εκπορεύεται η γνώμη του. Τότε γίνομαι η φωνή του δασκάλου που πιστεύει. Τότε με ακούει γιατί μιλάω με την φωνή του δασκάλου του. Τότε τον θεραπεύει ο δάσκαλος που πιστεύει κι όχι εγώ. …για αυτό δεν είμαι δάσκαλος…είμαι η θεραπεία…