Όσο φτύνεις τόσο κολλάει

Όσο φτύνεις τόσο κολλάει

Βασικά στοιχεία των τοξικών είναι ο έλεγχος,  ο χειρισμός , η επιβολή, η κατάκτηση. Έχουν μια τεράστια ανάγκη να γίνεται πάντα το δικό τους. Έχουν θέμα με την κατάκτηση. Θέλουν να κατακτούν, θέλουν να επιβάλλονται. Θέλουν να παίρνουν αυτό που επιθυμούν. Όσο πιο σθεναρή είναι η αντίσταση που προβάλει το ‘’τρόπαιο’’  τόσο πιο μεγάλη η ανάγκη να το αποκτήσουν. Παίρνουν αξία μέσα από τα ‘’τρόπαια’’ τους.

Ο ‘’νάρκισσος γυπαετός  ‘’ είναι τόσο εύκολο; στον χειρισμό του όσο εύκολο είναι να χειριστείς τις χάντρες από ένα κομπολόι.

Ο νάρκισσο; γυπαετό; είναι τόσο προβλέψιμος όσο προβλέψιμη είναι μια ταινία που έχεις ξαναδεί. Η ανάγκη του για κατάκτηση, τον κάνει εύκολη λεία στα χέρια υποψιασμένων γυναικών που έχουν διαχειριστεί την ματαιοδοξία τους και δεν ψαρώνουν από την εντυπωσιακή εξωτερική εμφάνιση ή από το γεμάτο πορτοφόλι.

Αντιλαμβάνονται την ανάγκη του γυπαετού για κατάκτηση και αμέσως βάζουν το σχέδιο τους σε εφαρμογή. Με μια απαλή και σαγηνευτική κίνηση, βάζουν λίγο σάλιο στο μικρό τους δαχτυλάκι και αρχίζουν αργά και βασανιστικά να το περιφέρουν στο καλογυμνασμένο γυπαετήσιο σώμα ώστε να βγει η κόλλα που ρέει στις φλέβες.  Μετατρέπουν τον  ‘’ νάρκισσο γυπαετό ‘’ σε ‘’ νάρκισσο γυπαετό γραμματόσημο’’. Όσο τον σαλιώνουν τόσο εκείνος κολλάει.

Ο ‘’νάρκισσος γυπαετός ’’ γίνεται έρμαιο του εγωισμού, του ναρκισσισμού, της μεγάλης ιδέας που έχει για τον εαυτό του. Γίνεται έρμαιο της ανάγκης του να κατακτά. Δεν μπορεί να αντισταθεί στην ανάγκη του για κατάκτηση και βγάζει από την φαρέτρα του όλα τα διαθέσιμα όπλα. Όμως δεν έχει υπολογίσει την κόλα που ρέει στις φλέβες του.

Μια υποψιασμένη γυναίκα γνωρίζει πολύ καλά πώς να χειριστεί έναν τέτοιο άντρα. Ποτέ δεν είναι δεδομένη, χρησιμοποιεί συχνά την ζήλια και ποτέ δεν είναι διαθέσιμη παρά μόνο με ανταλλάγματα. Εκείνη χτυπά το ντέφι και ο ‘’γυπαετός γραμματόσημο’’ κολλάει και χορεύει.

Ο ‘’ γυπαετός γραμματόσημο’’  λατρεύει την απόρριψη. Εάν είναι λάτρης του δόγματος ‘’ Ο επιμένων νικά’’ τότε δεν πρόκειται ποτέ να σηκώσει κεφάλι.

Κολλάει σαν βδέλλα για να ρουφήξει με μανία την ήβη της καινούργιας κατάκτησης αλλά στο τέλος της ερωτικής περιπέτειας φεύγει ξεζουμισμένος και απογοητευμένος. Ψάχνει να βρει μαντήλι να κλάψει για τον γκρεμοτσακισμένο εγωισμό του. Σύντομα όμως ανακτά την δύναμη του και πετά ψηλά στον ουρανό για να εντοπίσει το επόμενο θήραμα του. Έχει αναπτύξει άμυνες για να προστατεύει τον ναρκισσισμό, τον εγωισμό και τον εγωκεντρισμό του. Το επόμενο ‘’τρόπαιο’’ θα πληρώσει πολύ ακριβά την αποτυχία του. Προσοχή! Να είσαι υποψιασμένη.

Πας και διαλέγεις τέτοιους συντρόφους και μετά παραπονιέσαι πως δεν πάει καλά η σχέση σου. Έχεις διαρκώς παράπονα. Δεν σου δίνει χρόνο, δεν ασχολείται μαζί σου, δεν σου δίνει σημασία, σε κάνει να ζηλεύεις και σταδιακά νιώθεις να χάνεις τον εαυτό σου.

Υπάρχει λύση.

 

Προσποιήσου πως είναι αόρατος. Προσποιήσου πως δεν υπάρχει στο οπτικό σου πεδίο. Είναι διάφανο το σώμα του. Δεν υπάρχει!

Προσποιήσου πως δεν έχεις καμία ανάγκη τον χρόνο, την προσοχή του, το ενδιαφέρον του, το βλέμμα του, την στοργή του. Προσποιήσου πως το ενδιαφέρον σου για εκείνον έχει χαθεί και πως αναζητάς την προσοχή από άλλα αρσενικά.

Η κόλα που κυλά στις φλέβες του θα αρχίσει να βγαίνει στην επιφάνεια και το μόνο που θα χρειαστείς να κάνεις για να κολλήσει μαζί σου… είναι να φτύσεις λίγο περισσότερο.