Πως να νικήσεις έναν τοξικό

Πως να νικήσεις έναν τοξικό

Πώς να νικήσεις έναν τοξικό! Είναι πολλοί εκείνοι που υποστηρίζουν πως όταν συναντάς στον δρόμο σου κάποιον τοξικό, να φεύγεις, να τρέχεις μακριά, να αλλάζεις δρόμο. Εγώ διαφωνώ με αυτή την τακτική. Όταν βλέπεις κάποιο τοξικό να τον αντιμετωπίζεις, να προσπαθείς, να μην τα παρατάς.

Κάθε σύγκρουση, να την βλέπεις σαν προπόνηση. Μια προπόνηση που θα αργά ή γρήγορα θα σε οδηγήσει στην νίκη.

Να προπονείσαι συνειδητά ώστε να παρατηρείς τα τρωτά σου σημεία, να παρατηρείς τον εαυτό σου και τους μηχανισμούς ηττοπάθειας. Να αναζητάς τα τραύματα και τις εμπειρίες που σε κάνουν ανίσχυρο. Να παρατηρείς τα τρωτά σημεία του τοξικού και τους μηχανισμούς ηττοπάθειας. Ένα πολύ σημαντικό μυστικό για να νικήσεις έναν τοξικό είναι να γνωρίζεις το παρελθόν του και την σχέση με την μητέρα και τον πατέρα του. Εκεί θα βρεις όλες τις πληγές και τα τρωτά σημεία.

Η δική σου αδυναμία είναι η δική του δύναμη.

Σου έχει τύχει να μην αντέχεις να σε κοιτάει στα μάτια, να μην αντέχεις το βλέμμα του, να μην αντέχεις το βλέμμα της? Σου έχει τύχει να μην μπορείς να αντισταθείς στην τοξικότητα? Να νιώθεις πως αργά ή γρήγορα θα σε παρασύρει στον θυμό και στις ενοχές? Πάλι θα έχεις άδικο και εκείνος δίκιο!

Σε αυτό το άρθρο θα σου δώσω κάποιες τεχνικές για να αντιμετωπίσεις ικανοποιητικά τους τοξικούς της ζωής σου. Να τις δοκιμάσεις για να δεις εάν δουλεύουν για εσένα ή όχι!

  • Η οπτική επαφή είναι πολύ σημαντική. Όταν δύο ερωτευμένοι ανταλλάσσουν λόγια αγάπης… κοιτιούνται στα μάτια. Όταν δύο άνθρωποι είναι θυμωμένοι έτοιμοι να κατασπαράξουν ο ένας τον άλλον… κοιτιούνται στα μάτια. Όταν η μητέρα θέλει να χειραγωγήσει, να συμμορφώσει, να συμβουλέψει, να προστατέψει, να καθοδηγήσει το παιδί της… το κοιτάει στα μάτια. Είναι πολύ συνηθισμένη η έκφραση ‘’ Όταν σου μιλάω να με κοιτάς στα μάτια’’. Τα μάτια είναι δύο πόρτες. Από την δεξιά πόρτα οι πληροφορίες βγαίνουν προς τα έξω. Από την αριστερή πόρτα οι πληροφορίες έρχονται προς τα μέσα. Όταν συναντήσεις τον τοξικό δεν πρέπει να κάνεις το λάθος να τον κοιτάς στο δεξί μάτι, στην δεξιά πόρτα. Από εκεί έρχονται οι τοξικές πληροφορίες.

Όταν κοιτάς κάποιον στο δεξί μάτι, πράγμα που συμβαίνει αυθόρμητα, τότε γίνεσαι ευάλωτος στις πληροφορίες  που εκπέμπει το μάτι. Για να προστατευτείς θα πρέπει να τον κοιτάς στο αριστερό του μάτι. Στην αριστερή πόρτα. Το αριστερό του μάτι είναι εκείνο που δέχεται πληροφορίες. Εάν η απόσταση από τον τοξικό είναι μεγαλύτερη από 2 μέτρα και αναγκάζεσαι να έχεις οπτική επαφή μαζί του τότε μπορείς να κάνεις ένα τέχνασμα για να αποφύγεις και να επιστρέψεις την ενέργεια πίσω σε αυτόν.

  • Αυτό το τέχνασμα είναι να τον κοιτάς στο τρίτο μάτι δηλαδή ανάμεσα από τα φρύδια. Με αυτή την τεχνική η ενέργεια που σου στέλνει επιστρέφει πίσω στον ίδιο χωρίς να κάνεις καμία προσπάθεια. Το τρίτο μάτι είναι ευαίσθητο σε δονήσεις και για αυτό θα δεις άμεσα αποτελέσματα. Ίσως δεις να ξύνει το μέτωπο του, να νιώθει περίεργα,  να σαστίζει ή να αποφεύγει το βλέμμα σου και να κοιτάει κάτω. 
  • Ένα άλλο τέχνασμα είναι να καλύψεις με την παλάμη σου, το τρίτο τσάκρα, δηλαδή το διάφραγμα σου. Ίσως έχεις παρατηρήσει πολλούς ομιλητές να έχουν λυγισμένα τα χέρια κατά την διάρκεια της ομιλίας τους και να κρατούν στο ένα χέρι στυλό ή μαρκαδόρο και συχνά να ενώνουν τα χέρια μπροστά από το διάφραγμα τους.  Κλείσε με το αριστερό σου χέρι το τρίτο τσάκρα. Ακούμπησε την ανοιχτή παλάμη σου επάνω στο διάφραγμα σου.
  • Εάν κάθεσαι και έχεις την δυνατότητα να βάλεις τα πόδια σου σταυροπόδι να το κάνεις. Είναι επιπλέον προστασίας. Εάν στέκεσαι σε όρθια στάση και δεν νιώθεις άνετα να βάλεις την παλάμη σου στο διάφραγμα τότε σταύρωσε τα χέρια σου όσο πιο χαμηλά μπορείς ώστε να καλύψεις το διάφραγμα σου.
  • Ένα άλλο μυστικό είναι να χρησιμοποιήσεις το κβαντικό πεδίο, την δύναμη της σκέψης, την δύναμη της πίστης και την δύναμη του υποσυνείδητου. Η τεχνική που θα σου πω ευθύς αμέσως είναι η πρώτη  που πρέπει να κάνεις πριν από όλες τις παραπάνω τεχνικές. Η τεχνική ονομάζεται ‘’Γράφω ένα γράμμα και παγώνω την δύναμη του/της’’. Γράψε ένα γράμμα στον τοξικό που θέλεις να αντιμετωπίσεις. Αφιέρωσε χρόνο για να γειώσεις τις σκέψεις από τον κόσμο των ιδεών και  στο μελάνι κα στο χαρτί. Η γείωση είναι πολύ σημαντική. Το γράμμα είναι πολύ σημαντικό. Γράψε τον πόνο, τις πληγές, τις σκέψεις, τα συναισθήματα, τις εμπειρίες που έχεις βιώσει μέχρι εκείνη στην στιγμή εξαιτίας του συγκεκριμένου ανθρώπου. Σε αυτή την διαδικασία υπάρχει ένα μυστικό. Να έχεις στο μυαλό σου πως το ‘’ενεργειακό γράμμα’’ που θα λάβει θα είναι το τελευταίο. Θα είναι η τελευταία σας ενεργειακή επικοινωνία. Μετά από αυτό το γράμμα θα πάψει κάθε άλλη ενεργειακή συναλλαγή μαζί του. Θα αποκοπείτε ενεργειακά για πάντα! Θα μπορείτε να επικοινωνείτε, να μιλάτε, να πίνετε καφέ, να αγκαλιάζεστε, να φροντίζει ο ένας τον άλλον, να ενδιαφέρεται ο ένας για τον άλλον αλλά δεν θα υπάρχει ενεργειακή σύνδεση. Όταν τελειώσεις το γράμμα θα πρέπει να το σκίσεις σε πολλά κομματάκια και να το πετάξεις στα σκουπίδια ή να το κάψεις. Δεν πρέπει να το διαβάσει κανείς άλλος. Όταν τελειώσει η διαδικασία του γράμματος περνάς στην δεύτερη φάση. Στην δεύτερη φάση, σε ένα μικρό χαρτί σε μέγεθος περίπου όσο ένα πακέτο τσιγάρα, γράφεις εφτά φορές, την μια επάνω στην άλλη, το όνομα, το επώνυμο και το πατρώνυμο του τοξικού. Το διπλώνεις 3, 5 ή 7 φορές. Έπειτα το τυλίγεις με ένα μικρό κομμάτι αλουμινόχαρτο και το τοποθετείς στην κατάψυξη του ψυγείου. Με αυτόν τον τρόπο παγώνεις την δύναμη του.