Τοξικός ” Πληγωμένη ψυχούλα”

Τοξικός ” Πληγωμένη ψυχούλα”

”Πληγωμένες ψυχούλες”

Υπάρχει μια κατηγορία τοξικών ανθρώπων οι ‘’ Πληγωμένες ψυχούλες’’. Οι  ‘’πληγωμένες ψυχούλες’’ συνεχώς μιλούν για το κακό παρελθόν , τις βαθιές πληγές, τον συναισθηματικό πόνο που κουβαλούν στην πληγωμένη ψυχούλα τους, τα τραύματα, τις ατυχίες, τις αδικίες, τα εφτά κακά της μοίρας τους. Ποτέ δεν προσπαθούν να δουν τον κόσμο με θετική ματιά γιατί τότε θα χάσουν το όπλο της γκρίνιας, της μεμψιμοιρίας και της αποποίησης ευθυνών. Ότι κάνουν το κάνουν στο όνομα των πληγών και του πονεμένου παρελθόντος.

Πονεμένο το παρελθόν, πονεμένο το παρόν, πονεμένο και το μέλλον. Παντού πόνος. Ψάχνουν να επουλώσουν τις πληγές τους υποτάσσοντας και χειραγωγώντας τους άλλους. Όποιος δεν υποτάσσεται στις διαταγές τους είναι κακός, σκληρός, αναίσθητος, χωρίς συναισθήματα. Όποιος συνδεθεί συναισθηματικά με την ‘’πληγωμένη ψυχούλα’’ θα πρέπει να προσπαθεί , να μοχθεί, να προσφέρει χωρίς ανταλλάγματα και ανταπόδοση.  Οι πληγωμένες ψυχούλες απλά απολαμβάνουν τις υπηρεσίες από τον πονεμένο θρόνο τους.

Η μοίρα, ο θεός, το σύμπαν, η κακή ενέργεια, η κακή τους η τύχη και φυσικά ο κακός κόσμος, τις χτυπούν αλύπητα  αλλά εκείνες αντέχουν. Αντιστέκονται σθεναρά και νιώθουν περηφάνια για αυτό.

Βαθιά μέσα τους έχουν μια ανεξήγητη αυτοπεποίθηση για τις πληγές τους. Επάνω στις πληγές τους έχουν χτίσει την αυτοπεποίθηση τους. Θαυμάζουν τον εαυτό τους γιατί μέσα από τον πόνο έγιναν καλύτεροι άνθρωποι, πιο σοφοί, ξεχωριστοί, ανώτεροι ίσως ενάρετοι και πνευματικοί. Μέσα σε όλη την συναισθηματική σκοτοδίνη και το πόνο του παρελθόντος, νιώθουν περηφάνια για τον ανθεκτικό και αυθεντικό χαρακτήρα τους.

Δικαιολογούν την δύστροπη αλλά δήθεν αυθεντική συμπεριφορά τους, τον αγενή αλλά δήθεν αληθινό τρόπο έκφρασης τους, την παθητική επιθετικότητα τους, που είναι δήθεν γεμάτη συμπόνια και ευαισθησία. Δικαιολογούν την ανάγκη τους να προσκολλώνται και να χειραγωγούν. Δείχνουν δοτικοί και καλόβολοι αλλά βαθιά μέσα τους είναι σκληροί και αδιάλλακτοι.  Οι πληγωμένες ψυχούλες σε γεμίζουν ενοχές και τύψεις, σε χειραγωγούν, σε εκμεταλλεύονται , λεηλατούν κάθε προσωπικό όριο για να ικανοποιήσουν τον εγωισμό και την πληγωμένη ψυχούλα τους.

Εάν κάνεις το λάθος να μην υποταχτείς στις ορέξεις τους τότε θα το πληρώσεις πολύ ακριβά. Θα φτύσεις το γάλα που βύζαξες επειδή τόλμησες να ξεχάσεις τις ανάγκες και τις ευαισθησίες τους. Δεν θα έχεις ποτέ ξανά κανονική ζωή μέχρι να δηλώσεις υποταγή και κατανόηση. Έχουν απεριόριστη βία στην ψυχή τους αλλά την δικαιολογούν γιατί η ψυχή τους είναι πληγωμένη.

Εάν είσαι καλός και συμπονετικός, φιλότιμος και έχεις το σύνδρομο της μητέρας Τερέζας και θέλεις να δίνεις βοήθεια, συμπόνια και κατανόηση σε όλους τους πληγωμένους για να νιώθεις αρεστός και να ικανοποιείς τον κρυμμένο ναρκισσισμό σου  τότε έχεις βρει τον κατάλληλο άνθρωπο. Το λαχείο ‘’πληγωμένη ψυχούλα’’!

Οι πληγωμένες ψυχούλες δεν γνωρίζουν από συναισθηματισμούς. Δεν γνωρίζουν όριο στον πόνο που θα προκαλέσουν. Δεν γνωρίζουν όριο στη τιμωρία που θα βιώσεις. Δεν γνωρίζουν τις έννοιες της συμπόνιας και της συγχώρεσης. Όταν τιμωρούν δεν έχουν κανένα έλεος.

…να προσέχεις!