Βρες τον Αυτοθεραπευτή μέσα σου

Βρες τον Αυτοθεραπευτή μέσα σου

Μπορεί να αισθάνεσαι άδειος, κενός, θλιμμένος, απογοητευμένος. Δεν βλέπεις μέλλον, δεν βλέπεις φως, δεν βλέπεις χαρά, αγάπη, ευδαιμονία, συμπόνια.

Επειδή εσύ νιώθεις άδειος, θλιμμένος και κενός νομίζεις πως και οι άλλοι είναι θλιμμένοι, άδειοι και κενοί. Συναναστρέφεσαι με άδειους, θλιμμένους και κενούς γιατί ταιριάζουν τα χνώτα σας. Έχεις εθιστεί στην μιζέρια και στον πόνο. Για αυτό μπορείς να κάνεις παρέα μαζί τους. Ενώ διαλαλείς πως ψάχνεις αγάπη, χαρά και αισιοδοξία όταν βρεθεί στον δρόμο σου κάποιος χαρούμενος και αισιόδοξος τον περιγελάς και τον υποτιμάς. Δεν αντέχεις την χαρά και την αισιοδοξία. Έχεις εθιστεί στο κακό.

Κοιτάς πίσω στο παρελθόν και βλέπεις μια ζωή γεμάτη πόνο, θλίψη, απογοήτευση. Κοιτάς το μέλλον και βλέπεις πόνο, θλίψη, απογοήτευση. Νιώθεις πως δεν είσαι σημαντικός. Δεν έκανες και τίποτα σπουδαίο όλα αυτά τα χρόνια ζωής επάνω σε τούτη τη γη. Δεν φύτεψες ευτυχία γιατί δεν ήσουν ευτυχισμένος. Δεν φύτεψες χαρά γιατί δεν ήσουν χαρούμενος. Δεν φύτεψες στοργή γιατί δεν ήσουν στοργικός. Θέλεις να ξεχάσεις τον παλιό σου εαυτό.

Δεν ρώτησες όμως τον θεό μέσα σου, εάν αυτά τα παλιά κομμάτια ήταν χρήσιμα για το σχέδιο του. Δεν ρώτησες εάν αυτά τα κομμάτια είναι χρήσιμα στο εδώ και τώρα. Δεν ρώτησες τον θεό μέσα σου εάν αυτά τα κομμάτια τα αποδέχεται ο θεός.  Δεν ρώτησες εάν το παρελθόν σου είναι το καύσιμο για να σε πάει ψηλά στο φως.

Προσπάθησες να βρεις έξω από εσένα την αγάπη και την χαρά αλλά δεν την βρήκες. Προσπάθησες να βρεις την αγάπη και την χαρά μέσα σε εσένα και πάλι δεν την βρήκες. Αναρωτιέσαι τι κάνεις λάθος και δεν βρίσκεις την αγάπη και την χαρά που βρίσκουν κάποιοι άλλοι.

Θα σου πω εγώ τι κάνεις λάθος…

-Δεν πιστεύεις πως είσαι σημαντικός για το σχέδιο του θεού.

-Δεν πιστεύεις πως ο θεός ασχολείται μαζί σου.

-Δεν πιστεύεις πως υπάρχει πολύ σημαντικός λόγος να υπάρχεις και να πράττεις ακριβώς με τον τρόπο που πράττεις.

-Δεν πιστεύεις πως ο θεός σε αγαπάει όπως ακριβώς είσαι.

-Δεν πιστεύεις πως έχεις μέσα σου θεό, άρα έχεις θεϊκή δύναμη άρα μπορείς να αφήσεις τον θεό μέσα σου να δημιουργήσει αγάπη, χαρά, ευδαιμονία.

-Δεν πιστεύεις πως μπορείς να συγχωρέσεις και να αποδεχτείς το παρελθόν  σου.

 Άρχισε να πιστεύεις! Άρχισε να πιστεύεις πως μέσα σου υπάρχει ένας όμορφος, χαρούμενος, δυνατός και ισορροπημένος εαυτός γεμάτος αγάπη, ελπίδα, αισιοδοξία, συγχώρεση, αγνότητα, γαλήνη! Μέσα σου υπάρχει ο δάσκαλος-Αυτοθεραπευτής, ο μαθητής-Αυτοθεραπευτής! Στο χέρι σου είναι να τον ανακαλύψεις…