Μηχανισμός επιλογής συντρόφων

Μηχανισμός επιλογής συντρόφων

Όσο και αν θέλεις να προσελκύσεις και να επιλέξεις τον κατάλληλο για εσένα σύντροφο, όσο κι εάν το έχεις αποφασίσει, όσο μεγάλη και αν είναι η πίστη στο σύμπαν και στην θετική σκέψη ο μηχανισμός επιλογής συντρόφου παραμένει ο ίδιος. Αυτός ο μηχανισμός κρύβεται στο υποσυνείδητο και συνδέεται με το παρελθόν, τα τραύματα, τις πληγές, τον πόνο, τους αποχωρισμούς, τις προσδοκίες, τα όνειρα σου. Συνδέεται με το παρελθόν, τα τραύματα, τις πληγές, τον πόνο, τους αποχωρισμούς, τις προσδοκίες, τα όνειρα της μητέρας και του πατέρα σου!

Σε αυτόν τον μηχανισμό δεν είναι εύκολη η πρόσβαση. Δεν μπορείς του επιβληθείς, δεν μπορείς να  δώσεις εντολές. Αυτός ο ασυνείδητος μηχανισμός έχει ένα δικό του σύστημα βαθμολόγησης, αξιολόγησης, επιβράβευσης και απόρριψης συντρόφων που συχνά έρχεται σε αντίθεση με τον συνειδητό μηχανισμό επιλογής συντρόφων. Ο συνειδητός μηχανισμός μπορεί να επιλέξει έναν καλό, ήρεμο και στοργικό σύντροφο ενώ ο ασυνείδητος μηχανισμός να επιλέξει έναν σύντροφο σαν τον πατέρα σου. Απόμακρο, απότομο, σκληρό και βίαιο. Στην μάχη ανάμεσα στο συνειδητό και τον ασυνείδητο μηχανισμό ο νικητής είναι πάντα ο ασυνείδητος μηχανισμός. 

Για να καταφέρεις να διαχειριστείς σε κάποιο μικρό βαθμό το ασυνείδητο σύστημα επιλογής συντρόφων θα πρέπει να πάρεις βαθιά ανάσα και να βουτήξεις στο παρελθόν, στις πληγές, στις πληγές, στα τραύματα, στην σχέση που είχες με την μητέρα και τον πατέρα σου. Μόνο τότε ίσως καταφέρεις να επηρεάσεις τον ασυνείδητο μηχανισμό προς όφελος σου.

  • Συνειδητοποίησε τα μοτίβα αγάπης που θα ήθελες να έχεις με τους συντρόφους.
  • Συνειδητοποίησε τα μοτίβα αγάπης που έχεις με την μητέρα και τον πατέρα σου.
  • Συνειδητοποίησε τα μοτίβα αγάπης που τελικά προσελκύεις.

Η συνειδητοποίηση είναι το πρώτο και σχετικά εύκολο βήμα στην διαχείριση του ασυνείδητου μηχανισμού επιλογής συντρόφων. Το δεύτερο, δύσκολο βήμα, είναι να αποδεχτείς αυτά που συνειδητοποίησες!