Ενέργεια

Η θετική ενέργεια είναι ζεστή ενώ η αρνητική είναι κρύα. Όταν βρίσκεσαι κοντά σε έναν θετικό και καλοσυνάτο άνθρωποι νιώθεις ”ζέστη” ενώ όταν βρίσκεσαι κοντά σε έναν αρνητικό και κακεντρεχή νιώθεις ”κρύο”.

Η φυσική ροή της ενέργεια είναι ίδια με εκείνη των φυσικών σωμάτων. Το κρύο σώμα απορροφά την θερμότητα από το ζεστό. Αυτή η φυσική ροή ενέργειας συμβαίνει και ανάμεσα σε ”ζεστούς” και ”κρύους” ανθρώπους. Ο αρνητικός και κρύος απορροφά την θετική και ζεστή ενέργεια. Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια και εκπαίδευση για να καταφέρει θετικός και ζεστός να διατηρήσει την θετική του ενέργεια.

 Όσο μεγαλύτερη απώλεια ενέργειας βίωνες στην παιδική σου ηλικία από τοξικούς γονείς και τοξικούς συγγενείς  τόσο πιο δύσκολη είναι η διαχείριση της θετικής ενέργειας σήμερα.

Κάθε φορά που έρχεσαι σε επαφή με κάποιον τοξικό, το μυαλό σου ασυνείδητα ενεργοποιεί τα μοτίβα ενεργειακής κλοπής της παιδική σου ηλικίαςΣτην ουσία προσφέρεις την ενέργεια σου γιατί (ασυνείδητα) αυτό έμαθες να κάνεις. 

*Η πιο σίγουρη λύση για να προστατέψεις τον εαυτό σου, είναι να βρεις αυτά τα μοτίβα ενεργειακής κλοπής και να τα διαχειριστείς.

Αντιθετική σκέψη

Ένα από τα θεμέλια της Τ2therapy είναι ο αντιθετικός τρόπος σκέψης. Αντιθετικός τρόπος σκέψης είναι η θέαση ενός προβλήματος από δύο εκ διαμέτρου αντίθετες οπτικές γωνίες. Παράδειγμα. Τα χρήματα είναι μεγάλο κακό στην ζωή ενός ανθρώπου. Τα χρήματα είναι μεγάλο καλό στην ζωή του ανθρώπου. Ενδιάμεσα από τις δύο εκ διαμέτρου αντίθετες οπτικές γωνίες υπάρχουν άπειρες ενδιάμεσες ”νοητικές τοποθεσίες” που μπορούν να λύσουν το πρόβλημα των χρημάτων και της χρήσης τους. 

Η αντιθετική σκέψη βασίζεται στον διττό, διπλό, διπολικό ή αντιθετικό τρόπο σκέψης του εγκεφάλου. Ο εγκέφαλος δεν μπορεί να κατανοήσει την έννοια του ‘’Επάνω’’ εάν δεν γνωρίζει την έννοια του ‘’Κάτω’’ και το αντίστροφο. Δεν μπορεί να γνωρίζει την έννοια του ‘’Μέσα’’ εάν δεν γνωρίζει την έννοια του ‘’Έξω’’ και το αντίστροφο. Το ίδιο συμβαίνει με το ”καλό παιδί” και το ” κακό παιδί”. 

Όσοι μεγάλωσαν ως ”καλά παιδιά” νιώθουν ενοχές να αντιμετωπίσουν τα ”κακά παιδιά”. Είναι περίεργο να γνωρίζει το ”καλό παιδί ”  πως ο τοξικός γονιός, συγγενής, φίλος,  συνεργάτης, του κλέβει ενέργεια και εκείνος να δέχεται την κλοπή. 

 Μεγάλο ποσοστό θλίψης, κατάθλιψης, κρίσεων πανικού, θυμού και συν εξάρτησης έχουν την πηγή τους στην μονιδάστατη αντίληψη του ”καλού ” και του ”κακού”, του ”καλού παιδιού” και του ”κακού παιδιού”. Χρειάζεται να εργαστείς με τις έννοιες του καλού και του κακού και να ανατρέξεις στο παρελθόν και στις εμπειρίες που δημιούργησαν αυτές τις έννοιες.