Ο τοξικός άνθρωπος είναι σαν ένα επικίνδυνο ζώο, σαν ένα λιοντάρι ή σαν ένα δηλητηριώδη φίδι. Όταν βρεθείς αντιμέτωπος με το επικίνδυνο ζώο δεν έχεις πολλές ελπίδες να το νικήσεις. Έχεις λόγους να φοβάσαι για την ζωή σου. Εάν όμως το ίδιο επικίνδυνο ζώο, το συναντήσεις σε προστατευμένο περιβάλλον, τότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Ο επικίνδυνος τοξικός θα μπορεί να σε κοιτάει, να σου μιλάει, να σε απειλεί, να κάνει επάνω σου συναισθηματικό εμετό αλλά εσύ να κάθεσαι απέναντι του και απλά να τον κοιτάς. Καμία αλλαγή στο ενεργειακό σου πεδίο,  καμία επιρροή, κανένα συναίσθημα.

Η νίκη επί των τοξικών δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση ειδικά όταν σε γνωρίζουν από παιδί ή σε έχουν γεννήσει (Τοξικοί γονείς και συγγενείς). Η νίκη επί των τοξικών δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση όταν πιστεύεις πως σε αγαπούν, σου προσφέρουν στοργή, προσοχή, συμπόνια, αγάπη, προστασία ( Φίλοι,  συνεργάτες ) ή είναι ο άνθρωπος που αποφάσισες να περάσεις μαζί του το υπόλοιπο της ζωής σου ( Ο/η σύζυγος ) 

Θα πρέπει να συνειδητοποιήσεις πως πρόκειται για νοητική, συναισθηματική και ενεργειακή σύγκρουση μεγάλης διάρκειας. Ακόμα και όταν ο τοξικός βρίσκεται μακριά από εσένα εξακολουθεί να υπάρχει αυτή η σύγκρουση γιατί οι σκέψεις και η ενέργεια του κατευθύνεται προς εσένα. Όσο πιο επιθετικός και αυταρχικός είναι ο τοξικός τόσο πιο δύσκολη η ενεργειακή του διαχείριση του εξ αποστάσεως. 

Σταμάτα να ασχολείσαι με τον τοξικό και ασχολήσου με εσένα. Συνειδητοποίησε πως ο τοξικός ΔΕΝ δημιουργεί τοξικά  συναισθήματα. Τα τοξικά συναισθήματα βρίσκονται μέσα σου και απλά τα ενεργοποιεί. Ασχολείσαι με τον εαυτό σου για να βρεις την πηγή των τοξικών συναισθημάτων και να τα θεραπεύσεις.

 

Η παγίδα της προσδοκίας

  • Παγίδα-προσδοκία  Προσδοκείς πως ο τοξικός θα παραδεχτεί τα λάθη του.
  • Παγίδα-προσδοκία Προσδοκείς να βρεις το δίκιο σου.
  • Παγίδα-προσδοκία  Προσδοκείς πως ο τοξικός θα μπει στην θέση σου, θα αποκτήσει εν συναίσθηση και θα καταλάβει τον τρόπο που λειτούργησες ώστε να κατανοήσει την συμπεριφορά σου.
  • Παγίδα- προσδοκία Προσδοκείς πως ο τοξικός  γονιός, συγγενής, φίλος ή σύζυγος θα αλλάξει με έναν μαγικό τρόπο θα μεταμορφωθεί σε ιδανικό γονιό, σε ιδανικό σύντροφο, ιδανικό φίλο, σε ιδανικό αδελφό, σε ιδανικό σύζυγο.
  • Παγίδα-προσδοκία Ελπίζεις να σταματήσεις να νιώθεις. Προσπαθείς από ευαίσθητη να γίνεις αναίσθητη. Αυτή είναι μια πολύ μεγάλη παγίδα που δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί ποτέ. Όσο προσπαθείς να την υλοποιήσεις τόσο πιο ανέφικτη γίνεται. Αρχικός στόχο σου να είναι η διαχείριση των τοξικών συναισθημάτων. Όταν έχεις κατακτήσει αυτόν τον στόχο τότε θα μπορείς να κατακτήσεις τον επόμενο στόχο που είναι η ‘’αναισθησία’’ ή συναισθηματική μόνωση.
  • Παγίδα-προσδοκία Προσδοκείς πως ο περίγυρος, οι κοινοί γνωστοί, θα καταλάβουν το δίκιο σου και θα υποστηρίξουν την θέση σου. Οι τοξικοί με την ευγενική, χαρούμενη, τρυφερή και στοργική  συμπεριφοράς τους, παρασύρουν τον περίγυρο στα συμπεράσματα που εκείνοι θέλουν. Με την καλή συμπεριφορά τους ελέγχουν τον περίγυρο και τον στρέφουν εναντίον σου. Μην προσδοκείς να σε καταλάβει ο περίγυρος σου

Μαγνήτης θυμού 6min 12sec

Κάθε φορά που νιώθεις θυμό, ακολούθησε την διαδικασία του διαλογισμού-οραματισμού και απέβαλε από το ενεργειακό σου σώμα τον θυμό. Όσο περισσότερο ασκηθείς τόσο πιο εύκολα και αυθόρμητα θα μπορείς να τον αποβάλεις. Για να απελευθερωθείς από την θλίψη θα πρέπει να εργαστείς με τον εαυτό σου. Ένας εύκολος τρόπος να εργαστείς με τον εαυτό σου είναι να ασκηθείς στον διαλογισμό-οραματισμό ” Συζήτηση με τα εσωτερικά μέρη”.

Απελευθέρωση από τον θυμό 9min 40sec

Απελευθέρωση από την θλίψη 12min 48sec

Η θλίψη είναι πιο ”βαριά” και μόνιμη από τον παροδικό θυμό. Για να απελευθερωθείς από την θλίψη θα πρέπει να εργαστείς με τον εαυτό σου. Ένας εύκολος τρόπος να εργαστείς με τον εαυτό σου είναι να ασκηθείς στους διαλογισμούς-οραματισμούς ” Συζήτηση με την θλίψη” και ” Συζήτηση με τα εσωτερικά μέρη”. Οι πληροφορίες που θα λάβεις θα είναι πολύ χρήσιμες για να κατανοήσεις την πηγή της θλίψης και να καταστρώσεις την στρατηγική σου για να την αντιμετωπίσεις. Κάθε καινούργια πληροφορία να ανατροφοδοτεί την εσωτερική συζήτηση μέχρι να φτάσεις στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Συζήτηση με την θλίψη 7min 28sec

Απελευθέρωση από την μοναξιά 10min 43sec

Η μοναξιά είναι το πιο βαθύ και βαρύ συναίσθημα από όλα τα συναισθήματα. Η ζωή, οι σκέψεις, οι πράξεις στηρίζονται στην διαχείριση της μοναξιάς. Όπως ένα μικρό παιδί πασχίζει να διαχειριστεί την μοναξιά μακριά από την αγκαλιά κα το βλέμμα της μητέρας του, έτσι και οι ενήλικες πασχίζουν να διαχειριστούν την μοναξιά με πιο ”ενήλικους τρόπους”. Η διαχειριστή της μοναξιάς καθοδηγεί την ζωή. 

Χρησιμοποίησε τους διαλογισμούς ” Συζήτηση με την μοναξιά” και ” Συζήτηση με τα εσωτερικά μέρη” για να βρεις τρόπους να διαχειριστείς ικανοποιητικά την μοναξιά. Κάθε καινούργια πληροφορία να ανατροφοδοτεί την εσωτερική συζήτηση μέχρι να φτάσεις στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Συζήτηση με την μοναξιά 9min 25sec

Συζήτηση με τα εσωτερικά μέρη 18min 23sec

Ιερός χώρος- Ενεργειακή ασπίδα 13min 33sec

Ο διαλογισμός-οραματισμός ” Ιερός χώρος- Ενεργειακή ασπίδα” σε προστατεύει από τις ενεργειακές επιθέσεις των τοξικών. Όσο περισσότερο θα ασκείσαι σε αυτόν τον διαλογισμό τόσο θα αυξάνεις την ενεργειακή σου προστασία και την αντίσταση στους τοξικούς. 

Ο διαλογισμός-οραματισμός ” Ιερός χώρος- Ενεργειακή ασπίδα” αυξάνει το συναίσθημα προστασίας και δίνει την αίσθηση δύναμης. Ο εγκέφαλος μέσα από τις νοητικές εικόνες που δημιουργεί αντιλαμβάνεται και την πραγματικότητα. Όσο πιο ζωντανή είναι η εικόνα του ιερό χώρου και όσο πιο έντονο δυνατό το αίσθημα προστασίας που βιώνεις κατά την διάρκεια του διαλογισμού τόσο πιο δυνατό θα είναι το ενεργειακό πεδίο που δημιουργείς. 

Αυτός ο διαλογισμός 2 ωρών και 23 λεπτών δημιουργήθηκε για να ενεργοποιείς την ενεργειακή σου ασπίδα ακριβώς την στιγμή που την χρειάζεσαι.  Την στιγμή που δέχεσαι ενεργειακή επίθεση από τον τοξικό. Δες τις οδηγίες χρήσης.